Gezichtsuitdrukking en spiegel

Je gezichtsuitdrukking in de spiegel

Gezichtsuitdrukking en spiegel

Soms is het moeilijk om bij je gevoelens te komen. Een manier om met ze in contact te komen, is je gezichtsuitdrukking in de spiegel checken.

In het bijzonder wanneer je bang bent, maar ook bij andere emoties, kan het moeilijk zijn om te voelen wat je eigenlijk voelt. Spanning is één ding dat dit moeilijk maakt. Maar het is ook zo, dat je sterk zult focussen op dat waar je bang voor bent, in plaats van op jezelf. Je aandacht is buiten jezelf.

Wanneer je emoties aan het verwerken bent, kan het je proces helpen om een spiegel te gebruiken om je gezichtsuitdrukking te zien. Je hebt je aandacht nog steeds buiten jezelf, namelijk naar de spiegel, zodat je niet direct je aandacht naar binnen hoeft te richten. Maar je kunt wel je emotie zien in je gezichtsuitdrukking, wat je ogen doen, je mond, enz.

Deze techniek heeft mij bij verschillende gelegenheden geholpen, om gevoelens uit mijn verleden te verwerken waar ik op een andere manier moeilijk bij kon. Mijn uitdrukking was dan erg duidelijk, ontspande zich, veranderde dan weer en ontspande, terwijl ik meer en meer toegang kreeg tot de gevoelens die er waren.